Brand Manager

Jij gaat het merk Votex internationaal verder laten groeien, met een eerste focus op Duitsland en België!

Dutch Power Company (DPC) is producent van machines voor onderhoud van de openbare groene ruimte. Met deze producten worden bermen, taluds, sportvelden en waterwegen onderhouden. Ook vinden de machines een weg in de agrarische sector. Zij produceert de merken Herder, Conver, Votex en Roberine op diverse locaties in Nederland. Deze producten worden aan 25 landen geleverd via een dealernet en/of distributeurs en soms rechtstreeks aan bepaalde eindgebruikers. DPC maakt onderdeel uit van de Amerikaanse Alamo Group.

Voor haar merk Votex, producent van klepelmaaiers, bladblazers, zuigwagens en landbouwtoepassingen, zoekt DPC een Brand Manager. Het is jouw opdracht om het merk Votex verder te laten groeien. Je gaat op zoek naar nieuwe markten en dealers in het buitenland. Met een eerste focus op Duitsland en België.

Wat heb je na 1 jaar bereikt? Je hebt de markten waarop DPC zich met Votex bevindt uitgebreid geanalyseerd. Op basis van deze informatie heb je een businessplan opgesteld, waarmee je het groeipotentieel perfect in beeld hebt. De eerste stappen van jouw businessplan zijn gezet, met als resultaat een groei in verkoop van machines. Hiermee lever jij een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de ambitie van DPC.

Haar ambitie? DPC wil van een technologisch gedreven organisatie transformeren naar een klantgerichte organisatie. Door nog meer naar de klantbehoefte te luisteren kunnen machines worden ontwikkeld die nog beter aansluiten op hun wensen en eisen. Dit stelt DPC in staat om uit te groeien tot een toonaangevende speler binnen Europa en een nog groter aandeel op de wereldmarkt te veroveren met machinerie gericht op het onderhoud van de openbare groene ruimte!

Hoe ga je dat aanpakken?

Je start met het maken van een uitgebreide analyse van de merken Herder & Votex. Met welke dealers zijn er al partnerships? Hoe zien de markten eruit? Wat gaat uitstekend en waar liggen kansen? Met deze informatie, aangevuld met jouw sales en branche kennis en ervaring, stel je een businessplan op.

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je deze functie eigen te maken. Je eerste focus ligt op Duitsland en België en op de langere termijn Scandinavië en Engeland en het al bestaande dealerportfolio voor de merken Herder & Votex. Zowel voor Herder als voor Votex ga jij op zoek naar nieuwe internationale markten en dealers. Hoe? Dat mag je zelf invullen. Dat is voor jou geen probleem! Na het lezen van deze tekst heb jij al voldoende ideeën om dit tot een succes te maken.

Maar de bestaande dealers vergeet je natuurlijk ook niet. Je brengt regelmatig een bezoek en inventariseert wensen en behoeften. Op deze manier kom je uiteindelijk ook dichter op de eindklant, waardoor DPC proactiever en sneller in kan spelen op ontwikkelingen. De dealers bevinden zich voornamelijk in het buitenland, waardoor het reispercentage in deze functie circa 20% zal zijn.

Wat breng je daarvoor mee?

 • Een aantal jaren relevante (internationale) sales ervaring, sterke affiniteit met techniek
 • Je bent een aanpakker, doorzetter, energiek
 • Proactief, denkt out of the box en komt met nieuwe ideeën en initiatieven
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend, Duits is een pré
 • Je bent bereid om regelmatig internationaal te reizen

Wat krijg je er voor terug?

 • Werken voor kwaliteitsmerken van Nederlandse bodem met een internationale naam!
 • Vernieuwend, betrouwbaar en kwalitatief hoogstaande producten
 • Een bestaand Europees dealernet, waar nog groeimogelijkheden zijn
 • Je maakt deel uit van een enthousiast team gevormd door professionals met jarenlange kennis en ervaring
 • Werken voor een organisatie waar duurzaamheid en milieu centraal staan
 • Prima pakket arbeidsvoorwaarden inclusief auto van de zaak

Heb je interesse?

Reageer dan snel! 

Solliciteer

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Velde N.V. via 088-6070100. Vraag naar William of Yenthl.

Terug naar het overzicht

Bekijk ook deze cases

Corona update

Vanwege het Corona virus laten wij tijdelijk geen bezoekers toe in onze fabriek ter bescherming van u en onze medewerkers.

Alamo neemt Dutch Power Company over

Giessen, 21 februari 2019 – Vandaag heeft Dutch Power Company (DPC) bekend gemaakt dat het bedrijf is overgenomen door het Amerikaanse Alamo Group Inc.